admin October 13, 2020

Derfor konverterte jeg – Bergens Tidende
Jeg var ung 1970-tallet. Jeg hadde flyttet inn i kollektiv og var klar for å begynne sosialhøyskolen. Alle jeg bodde sammen med stemte enten SV eller RV. Og jeg hadde meldt meg ut av statskirken.


Sportsstudio – Coronasmitte i Atlético Madrid
Atlético Madrid melder søndag at to medlemmer av klubben har testet positivt koronaviruset. Torsdag spiller laget kvartfinale mot RB Leipzig i mesterligaen. Atletico varslet om de positive …


Forandring er Verdens Gang – VG
Avisen Verdens Gang ble skapt av mennesker i sorg, som lette etter håp. De drømte om å bygge bro i et krigsherjet Norge.


Hvordan blir AP med Giske tilbake . . . . . ? – Politikk …
Jeg har som mange andre AP medlemmer tenkt at når lederen sier at Giske er klar for nye verv så betyr det at verden skal gå videre. Men neida, satt det ikke en i USA, ( ikke Håkon Lie) og ville det annerledes. Etter Bar Vulcan saken kjøper jeg ikke uten videre varslernes versjon.


Derfor konverterte jeg – Stavanger Aftenblad
Jeg var ung 1970-tallet. Jeg hadde flyttet inn i kollektiv og var klar for å begynne sosialhøyskolen. Alle jeg bodde sammen med stemte enten SV eller RV. Og jeg hadde meldt meg ut av statskirken.


Espen Fasting: Tre utbygginger ble til tre nabokriger …
Jeg var tidlig ute med å foreslå utvidelser av garasjene, og i ettertid tror jeg alle er enig i at vi kunne løst dette lenge før.» Om naboen i Midtoddveien og treet: – Jeg kan ikke huske det. Generelt sett må vi ringe politet hvis naboer tar seg inn byggeplass og ikke vil flytte seg.


Oliver Langeland, Toralv Fanebust og ytringsfriheten …
For et års tid siden skrev jeg her om to norske krigshelter, Eiliv Austlid og Carl Gustav Fleischer. De ble miskjent i sin samtid og lenge etter, fratatt den ære som burde være kloke menn og tapre soldater til del, skjøvet til side fordi deres gjerninger og historier utgjorde en belastning for den o


Norsk historie fra 1970 til 1990 – Store norske leksikon
Omkring 1970 var det slutt den epoken som har gått under betegnelsen «etterkrigstid» i norsk historie. En ny generasjon trådte frem, nye samfunnsgrupper og nye problemer dukket opp. Det var en overgangstid til noe nytt, og veien inn i 1970-årene ble en smertefull vandring.I 1965 måtte Arbeiderpartiet gi fra seg regjeringsmakten til en borgerlig samlingsregjering under Senterpartiets …


Når pressen presser Venstre, må «Trine ikke grine …
Alle som bryr seg om politikk generelt og debattklima spesielt, har reagert både tøffere språk, polarisering og medias arbeidsmetoder de siste åra. Også kong Harald hadde i 2018 merket seg dette. Han startet sin nyttårstale for 2019 med å sitere Salomos Ordspråk: «Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra…


Vidkun Quisling – Wikipedia
Vidkun Abraham Lauritz Jonssøn Quisling (uttales IPA: /ˈkʋɪʃlɪŋ/; født 18. juli 1887 i Fyresdal i Telemark, død 24. oktober 1945 i Oslo) var en norsk offiser, diplomat og politiker.. Quisling ble først kjent som nødhjelpsarbeider i Sovjetunionen og nær medarbeider av Fridtjof Nansen, og var Norges forsvarsminister i to Bondepartiet-regjeringer fra 1931 til 1933 (men han var aldri …