admin November 10, 2020

3 kapal diserang lanun bersenjata – msn.com
SINGAPURA: Tiga kapal di Selat Singapura diserang lanun bersenjata dalam kejadian yang berlaku semalam. Ketiga-tiga kejadian berlaku dalam tempoh enam jam dengan kesemua kapal berada di lokasi …


EdisiViral : Tiga kapal diserang lanun bersenjata
Tiga kapal diserang lanun bersenjata 3 hours ago, 09-Nov-2020. Singapura: Tiga kapal di Selat Singapura diserang lanun bersenjata dalam kejadian yang berlaku Ahad lalu. Ketiga-tiga kejadian berlaku dalam tempoh enam jam dengan kesemua kapal berada di lokasi berdekatan.


3 kapal diserang lanun bersenjata | Berita Harian
BH9Serang-o — Dunia / Asean


Lanun serang kapal pengangkut Korea Selatan di Selat …
Kumpulan lanun bersenjata menyerang kapal seberat 44,132 tan CK Bluebell yang berdaftar di Korea Selatan kira-kira 100 batu dari laluan masuk ke Selat Singapura.


Kapal Korea diserang lanun » Media Permata Online
BUSAN, 22 JULAI – Sebuah kapal pengangkut Korea Selatan telah diserang lanun berhampiran Selat Singapura pada hari ini, lapor agensi berita Yonhap memetik kenyataan rasmi pegawai kerajaan di Busan. Kumpulan lanun yang bersenjatakan senapang dan lain-lain menyerang kelasi kapal seberat 44,132 tan yang didaftarkan di Korea Selatan itu, CK Bluebell, di kawasan laut kira-kira […]


Global | Harian Metro
Tiga kapal diserang lanun bersenjata. Isnin, 9 November 2020. Singapura: Tiga kapal di Selat Singapura diserang lanun bersenjata dalam kejadian yang berlaku Ahad lalu. China enggan ucap tahniah kepada Biden. Isnin, 9 November 2020.


Lanun bunuh kru kapal tangki Vietnam | Harian Metro
Kapal tangki yang membawa asfalt dari Singapura ke Vietnam diserang lanun di perairan Pulau Aur di Johor, berdasarkan laporan Biro Maritim Antarabangsa (IMB). “Sekumpulan lanun bersenjata naik ke kapal itu dan menembak seorang daripada 16 kru kapal di kepala.


Seorang kru kapal Vietnam maut, 7 diculik lanun Filipina …
MANILA: Seorang kru kapal Vietnam maut manakala tujuh lagi anak kapal diculik sekumpulan lelaki bersenjata dipercayai serangan terbaru membabitkan lanun di perairan Filipina. Pasukan pengawal pantai dan tentera marin berjaya menyelamatkan 17 anak kapal lagi yang juga sebahagian daripada 25 kru MV Giang Hai selepas kapal itu diserang, semalam.


Treler terbalik halang laluan lebuh raya [METROTV …
Kuala Lumpur: Laluan di Lebuh Raya Utara Selatan (Plus) arah selatan sesak kira-kira tujuh kilometer (KM) selepas sebuah treler terbalik dan menghalang semua laluan di KM441.3 berhampiran kawasan Rehat dan Rawat (RnR) Rawang, hari ini.


Lanun Di Perairan Somalia : Bagaimana Kaedah Mengatasinya …
Malah pusat itu menasihatkan pemilik kapal memastikan kapal mereka berlayar 100 batu dari pantai untuk mengelak daripada diserang lanun. Di samping itu, kalangan perkapalan antarabangsa juga bertindak segera menghadapi krisis itu dengan mengerah kapal perang mereka ke perairan terlibat.
diagnostic scanner