admin January 20, 2021

Socialministern om vaccinationsläget i Värmland: Svårt
Socialministern om vaccinationsläget i Värmland: Svårt göra jämförelser nu. 0:54 min. Min sida Finns på Min sida Dela Publicerat idag kl 13.15 …


Högt covidtryck i Värmland – många covidplatser upptagna – NWT
På CSK finns just nu 29 covid-19-platser i drift. Och de är platser vigda åt patienter som blir svårt sjuka av infektionen. Dessa platser är i dag nästan fullbelagda. Sedan vårdas även ytterligare patienter som har vårdbehov för fler diagnoser än covid-19 på andra avdelningar på CSK.


Skånska Dagbladet | Två miljarder till svensk vaccinbudning
Socialminister Lena Hallengren ger dock inte något besked om när utredningen ska starta, utan svarar bara att frågan bereds i regeringskansliet. Hon påminner också om att det kan vara svårt att göra jämförelser mellan länder inom detta område, eftersom det finns skillnader i hur man registrerar och rapporterar narkotikarelaterade dödsfall i olika länder.


Höga coronadödstal i november i Värmland – så skiljer sig …
Men nu i november har det – precis som antalet smittade och inneliggande patienter – ökat. Elva personer smittade av viruset har hittills avlidit under månaden, vilket gör november till den mest dödsintensiva sedan juni. Den totala siffran ligger på 87 avlidna under pandemin.


Så gick det till när regeringen lät Folkhälsomyndigheten …
Socialminister Lena Hallengren säger att ett förbud nu kan göra skillnad. … “Läget är svårt“, … – I det scenariot som vi har nu uppstår frågan om vem som bestämmer.


Förslag till särskild lag om kommuners prioriteringar – SKR
Hemställan om införande av en lag om kommuners prioriteringar under covid-19-epidemin. Behov av regeländringar med anledning av det nya coronaviruset, covid-19, Bilaga 1 Sveriges socialchefer vädjar om temporärt lagstöd för prioriteringar inom socialtjänsten, Bilaga 2 SKR:s arbete med social omsorg. Hämta högupplöst bild på Anders Knape


Sjukvården i glesbygd Interpellation 2011/12:267 Sjöstedt …
den 27 februari. Interpellation . 2011/12:267 Sjukvården i glesbygd. av Jonas Sjöstedt (V). till socialminister Göran Hägglund (KD) Enligt hälso- och sjukvårdslagen är målet för hälso- och sjukvården vård på lika villkor för hela befolkningen.


Förstatliga den svenska sjukhusvården – Läkartidningen
Den första fasen av coronapandemin – pre-vaccin – går mot sitt slut. Siffrorna visar att vårt land så långt drabbats hårdare än våra nordiska grannländer (snart 8 000 döda), eller för den delen Tyskland, Österrike, Baltikum och de mer utvecklade asiatiska länderna. Överdödligheten …


Stora satsningar men inget lönelöfte från (S) – Vårdfokus
Socialministern har mycket gott att säga om den svenska hälso- och sjukvården. Internationella jämförelser placerar Sverige högt, till exempel när det kommer till resultat, effektivitet och väntetider. Ändå är det just väntetiderna som skapar otrygghet, för trots att personalen träffar fler patienter än någonsin växer köerna.


Välkommen till harochnu.se – SKPF – Här&Nu
Ett slag för en pensionspolitik som passar utarbetade äldre. Ekonomi & pension, Hälsa november 2020. Vid ett möte mellan Pensionärskommittén och statsminister Stefan Löfven, S, passade SKPF Pensionärernas förbundsordförande Liza di Paolo-Sandberg på att lyfta frågan om insatser för förbundets medlemmar som inte orkar arbeta fram till en höjd pensionsålder på 67 år.
diagnostic scanner